Kassa

Nederland doet weer vrijwilligerswerk

09-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
verven kwast 930x520
Naar verwachting 375.000 mensen zetten zich de komende twee dagen als vrijwilliger in voor de samenleving. Voor het veertiende jaar organiseert het Oranjefonds weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Schilderen, opknappen of verwennen

Verdeeld over het land staan bijna 10.000 activiteiten op het programma. Met een gemiddelde inzet van vier uur per deelnemer wordt er vrijdag en zaterdag 1,5 miljoen uur aan vrijwilligerswerk gedaan, aldus het Oranjefonds. De activiteiten variëren van het opknappen van een speeltuin, een verwendag voor ouderen of het schilderen van een zorgcentrum voor mensen met een beperking.
,,Al doe je maar een paar uurtjes per jaar vrijwilligerswerk, op een manier die bij jou past. Je voelt meteen wat het betekent om je in te zetten voor een ander", zegt Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds.

Ook vrijwilligerswerk Caribisch deel

Bewoners van het Caribische deel van het koninkrijk gaan vrijdag en zaterdag ook als vrijwilliger aan de slag. Op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten en Sint-Eustatius vinden ruim 750 activiteiten plaats. Saba doet niet mee. Leden van het Koninklijk Huis steken ook de handen uit de mouwen. Waar en hoe is nog niet bekendgemaakt. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

kassiere
kassiere12 mrt. 2018 - 20:15

deze keer geen blauwe handen van de verf maar (heel toepasselijk) oranje van de wortels, want ik heb mede-gekookt voor de vrijwilligers èn de buurt, maar helaas weinig respons.............NOTE: jullie weten niet wat je gemist hebt want het was èrrug lekkur, oor!  van mij mag deze actie wel 4x per jaar, want er is overal genoeg te doen en anders mag je ook zèlf 'n leuk initiatief bedenken en aan Het Oranjefonds doorgeven. als je snel genoeg bent heb je kans op 'n vergoeding, maar het hoeft niet altijd véél of überhaupt geld te kosten. het is elke keer weer heel gezellig en de dankbaarheid is gróót. 

janvroegop
janvroegop9 mrt. 2018 - 13:54

Er zijn hier diverse instanties die zich daar mee bezig houden Rotterdammers voor elkaar en Vereniging van vrijwilligers. ze zetten oproepen op hun site maar lezen vaak de reacties niet. Bijvoorbeeld ik bied computerhulp aan en in plaats dat ze mijn berichten lezen zetten ze weken later computer hulp gezocht. Tja zo help je de mensen niet.............. 

1 Reactie
kassiere
kassiere12 mrt. 2018 - 22:18

héél herkenbaar: mensen die voor zichzelf 'n baantje gecreëerd hebben middels subsidie uit gemeenschapsgeld en jou als onbetaalde vrijwilliger met alles opzadelen, omdat ze zelf niet functioneren! wordt óók zvw'er = zelfstandig vrij williger................. succes!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!