Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederland doet weer vrijwilligerswerk

09-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
verven kwast 930x520
Naar verwachting 375.000 mensen zetten zich de komende twee dagen als vrijwilliger in voor de samenleving. Voor het veertiende jaar organiseert het Oranjefonds weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Schilderen, opknappen of verwennen

Verdeeld over het land staan bijna 10.000 activiteiten op het programma. Met een gemiddelde inzet van vier uur per deelnemer wordt er vrijdag en zaterdag 1,5 miljoen uur aan vrijwilligerswerk gedaan, aldus het Oranjefonds. De activiteiten variëren van het opknappen van een speeltuin, een verwendag voor ouderen of het schilderen van een zorgcentrum voor mensen met een beperking.
,,Al doe je maar een paar uurtjes per jaar vrijwilligerswerk, op een manier die bij jou past. Je voelt meteen wat het betekent om je in te zetten voor een ander", zegt Peter Douwes, directeur van het Oranje Fonds.

Ook vrijwilligerswerk Caribisch deel

Bewoners van het Caribische deel van het koninkrijk gaan vrijdag en zaterdag ook als vrijwilliger aan de slag. Op Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint-Maarten en Sint-Eustatius vinden ruim 750 activiteiten plaats. Saba doet niet mee. Leden van het Koninklijk Huis steken ook de handen uit de mouwen. Waar en hoe is nog niet bekendgemaakt. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!