Kassa

Nederland daalt op wereldranglijst digitalisering

  •  
19-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
Oud hand laptop
Nederland staat op plek negen op de zogeheten digitaliseringsranglijst van kredietverzekeraar Euler Hermes. Voorheen stond Nederland nog op plek vier. Nederland deed het slechter als het gaat om connectiviteit en het verbonden zijn met netwerken en systemen.
Jaarlijks wordt de ranglijst opgesteld op basis van marktomvang, regelgeving, logistiek, kennis en goede connectiviteit. Volgens de kredietverzekeraar is de connectiviteit in Nederland goed, maar lukt het niet om de vooruitgang bij te benen. Het tekort aan IT-professionals speelt daarbij een rol, want volgens Euler Hermes hebben IT-bedrijven grote moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel.

Investeringen

Verder blijven investeringen in de platformeconomie achter. Dat geldt voor heel Europa. Investeringen in platformen rond mobiliteit, zorg, energie, de bouw en de industrie moeten worden versneld, aldus de kredietverzekeraar. Ook data-uitwisseling kan beter. De overheid zou daarin het voortouw kunnen nemen, zeggen de onderzoekers.

Andere landen

De Verenigde Staten staat op nummer één in de ranglijst. Dat land onderscheidt zich onder meer doordat er veel digitale kennis in het land aanwezig is, waarbij wordt geprofiteerd van gunstige regelgeving. Op plek twee volgt Duitsland gevolgd door Denemarken. China maakte een sprong van plek 9 naar plek 4. In totaal zijn 115 landen onderzocht. ANP

Meer over:

digitalisering
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!