Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Navigatie met mobiele telefoon stijgt snel

16 apr 2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gps_02.jpg
Steeds meer Europeanen navigeren met hun mobiele telefoon en een groot deel van hen doet dat vanuit de auto. Dat bleek vrijdag uit cijfers van onderzoeksbureau comScore. Hieruit blijkt dat de makers van kant-en-klare navigatiesystemen, zoals TomTom, steeds meer concurrentie te duchten krijgen.
In februari maakten 21,1 miljoen consumenten in vijf grote Europese landen (Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië) gebruik van mobiele navigatie. Dat is 68 procent meer dan een jaar geleden. Volgens comScore navigeerden de meeste van deze gebruikers (68 procent) vanuit de auto of een ander voertuig. Ongeveer eenderde deed het vanuit het openbaar vervoer en een kwart navigeerde te voet. De makers van navigatiesystemen, zoals TomTom en Garmin, hadden tot voor kort weinig concurrenten. Vorig jaar introduceerde internetconcern Google echter gratis navigatie via de mobiele telefoon. In januari volgde telefoonmaker Nokia. In 2008 en 2009 werden in dezelfde landen in totaal 20,4 miljoen kant-en-klare navigatiesystemen verkocht. Bron: ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar