Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Navigatie met mobiele telefoon stijgt snel

16-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gps_02.jpg
Steeds meer Europeanen navigeren met hun mobiele telefoon en een groot deel van hen doet dat vanuit de auto. Dat bleek vrijdag uit cijfers van onderzoeksbureau comScore. Hieruit blijkt dat de makers van kant-en-klare navigatiesystemen, zoals TomTom, steeds meer concurrentie te duchten krijgen.
In februari maakten 21,1 miljoen consumenten in vijf grote Europese landen (Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië) gebruik van mobiele navigatie. Dat is 68 procent meer dan een jaar geleden. Volgens comScore navigeerden de meeste van deze gebruikers (68 procent) vanuit de auto of een ander voertuig. Ongeveer eenderde deed het vanuit het openbaar vervoer en een kwart navigeerde te voet. De makers van navigatiesystemen, zoals TomTom en Garmin, hadden tot voor kort weinig concurrenten. Vorig jaar introduceerde internetconcern Google echter gratis navigatie via de mobiele telefoon. In januari volgde telefoonmaker Nokia. In 2008 en 2009 werden in dezelfde landen in totaal 20,4 miljoen kant-en-klare navigatiesystemen verkocht. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!