Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Natuurmonumenten wil aandelen natuur verkopen

11-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
moeras_01.jpg
Burgers moeten mede-eigenaar kunnen worden van een stukje natuur. Dat is het plan van Natuurmonumenten. De organisatie, met 735.000 leden, wil mensen daarmee een grotere rol geven bij het beschermen van natuur in Nederland.
Plannen
Dat stelt algemeen directeur Marc van den Tweel vrijdag. De bedoeling is dat particulieren of bedrijven aandelen in een natuurgebied kunnen kopen of obligaties. Natuurmonumenten wil mensen bovendien meer laten meedenken over de inrichting van een gebied, mee laten besluiten over een landschapsproject of mee laten werken aan onderhoud. De plannen moeten nog concreet worden uitgewerkt.
,,Mensen die in de buurt wonen van een natuurgebied zijn er vaak op een bijzondere manier mee verbonden en weten als geen ander wat nodig is om te beschermen en te beleven”, zegt Van den Tweel.
Lokale initiatieven
Natuurmonumenten gaat lokale of regionale initiatieven voor natuurbeheer ondersteunen. ,,Denk aan de oprichting van een coöperatie. Op die manier blijft natuur die door de gemeente van de hand wordt gedaan, voortbestaan. De betrokkenheid van buurtbewoners en lokale bedrijven is goud waard. Onze organisatie faciliteert hen om de natuur dichtbij te behouden. Zo ontstaat er een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dit geeft natuur in Nederland een grotere overlevingskans”, aldus Van den Tweel. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!