Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Natuurijsmarathon als kou aanhoudt

20-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
schaatsen kinderen 930x520
De eerste marathon op natuurijs wordt mogelijk komende dinsdag geschaatst. Dat verwachten de ijsmeesters van de natuurijsverenigingen die jaarlijks strijden om de eerste marathon. ,,Zelfs de vierdaagse waarop op bij alle vier de verenigingen een marathon geschaatst wordt zit er misschien wel in'', zegt Jan Geert Veldman van de ijsclub in Noordlaren. Naast Noordlaren maken Arnhem, Haaksbergen en Veenoord kans.

Siberische kou

Meteorologen verwachten dat het vanaf vrijdag min 5 tot min 8 graden wordt. Na het weekend wordt lokaal zelfs min 10 verwacht. De kou komt mee met de oostenwind uit Siberië. Weeronline rept van een kans op een marathon.
,,Ik hoop dat ze gelijk krijgen'', zegt Willem Hut, marathoncoördinator bij de KNSB ,,Klein detail is wel dat alle marathonrijders nog in Zweden zijn. Maandag is iedereen weer terug.''

Dinsdag mogelijk schaatsen

De ijsclubs zien dinsdag als kansrijke dag. ,,Maar dan moet het weerbericht zich wel aan zijn woord houden'', zegt Jan Baarslag van ijsvereniging Nieuw-Amsterdam/Veenoord. ANP

Meer over:

natuurijs, schaatsen, ijs
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!