Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nationale Woonagenda moet 75.000 woningen per jaar opleveren

23-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
nieuwbouw kraan huur bouw koop hypotheek 930
De komende zes jaar moeten er jaarlijks gemiddeld 75.000 woningen in Nederland worden gebouwd, aldus minister Kajsa Ollongren (Wonen). Om te zorgen dat er meer en sneller gebouwd wordt heeft ze woensdag de Nationale Woonagenda met gemeenten, provincies, marktpartijen en corporaties gesloten.

'Creatief zijn'

,,We moeten creatief zijn", aldus de bewindsvrouw. Er zal volgens haar gebouwd moeten worden op oude industrieterreinen, in havengebieden, aan de rand van steden en ,,soms zal er groen moeten worden opgeofferd". Er moeten vooral ook passend worden gebouwd, voor bijvoorbeeld ouderen en alleenstaanden.

Drie uitdagingen

De woonagenda richt zich op drie uitdagingen. Naast het versnellen van de woningbouw moet die ook zorgen voor het beter benutten van de bestaande woningvoorraad en de betaalbaarheid van het wonen. Het akkoord moet er voor zorgen dat er nu stappen worden gezet en plannen uitgewerkt. Tweemaal per jaar wordt de voortgang van het akkoord besproken. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!