Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nationale Sportpas stopt

30-09-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
301 keer bekeken
  •  
sportpas.jpg
Er komt een einde aan het initiatief de Nationale Sportpas (NSP), een soort van kortingspas in de sportwereld. Er is geen partij gevonden die er verder mee wil. In augustus hadden de aandeelhouders al besloten de betreffende b.v. te ontbinden, wegens onvoldoende perspectief op een financieel gezonde bedrijfsvoering.
De pas blijft tot 1 januari 2011 werkzaam als kortingspas bij de aangesloten bedrijven. De pashouders hebben daarna nog tot 1 juli de tijd het gespaarde tegoed te besteden of op te nemen.
De Nationale Sportpas is een initiatief van NOCNSF, de aangesloten bonden en een groot aantal bedrijven. De sportkoepel liet weten het te betreuren dat de pas ophoudt te bestaan. ,,We hebben in samenspraak met de bonden in 2009 besloten ons uiterlijk eind 2010 uit NSP b.v. terug te trekken. We wilden daarmee voorkomen dat de verliespost, nu circa 2,7 miljoen, nog verder op zou lopen.''
Gerard Dielessen, algemeen directeur van de sportkoepel: ,,Het is jammer dat het niet is gelukt om de Nationale Sportpas een doorstart te laten maken. Voor NOCNSF betekent dit het einde van een gedurfd experiment dat helaas niet levensvatbaar bleek. NOCNSF heeft in haar bedrijfsvoering reeds eerder rekening gehouden met het nu te verwachten verlies, waardoor het stoppen van de pas geen substantieel effect meer zal hebben op de financiële positie van NOCNSF.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!