Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Nationale Hypotheek Garantie goedkoper

9 okt 2019
  •  
leestijd 1 minuten
hypotheek
De premie voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) gaat in 2020 omlaag van 0,7 naar 0,9 procent van de totale lening voor de nieuwe huurwoning. De NHG wordt vanaf volgend jaar ook mogelijk voor duurdere woningen.
Waar het limiet voor de duurdere woningen nu op 290.000 staat, wordt deze opgerekt naar 310.000 euro. Daarnaast stijgt het plafond voor woningen met energiebesparende voorzieningen naar 328.600 euro. Kopers kunnen daardoor maximaal 620 euro besparen op de NHG-premie. Volgens minister Kajsa Ollongren (Wonen) kunnen vooral starters profiteren van deze aanpassingen.

Beëindiging relatie

De NHG biedt extra zekerheid voor hypotheekverstrekkers. Zij neemt de hypotheekschuld over als de koper niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen door beëindiging van de relatie, onvrijwillige werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of het overlijden van de partner. Door de extra waarborg worden hypotheken met NHG tegen een lagere rente aangeboden. ANP

Meer over:

, , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!