Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nationaal Schoolontbijt promoot ongezond eten'

30-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
brood_07.jpg
Voedselwaakhond foodwatch begint een e-mailactie tegen het Nationaal Schoolontbijt. De jaarlijkse ontbijtbijeenkomst, die volgende week wordt gehouden op vele basisscholen, is volgens foodwatch ,,reclame, kindermarketing en promotie van ongezond eten’’. De organisatie wil dat de overheid ingrijpt.
,,Kinderen krijgen ongezonde producten zoals volle margarine, hagelslag, zoute smeerkaas en sinaasappelsap uit pak voorgeschoteld’’, aldus een woordvoerster van foodwatch. ,,Als het doel echt is om te benadrukken hoe belangrijk een gezond ontbijt is, waarom worden er dan geen groente en fruit aangeboden?’’ Foodwatch vindt het een slechte zaak dat de inhoud van de ontbijtpakketten die scholen krijgen, worden samengesteld door voedselbedrijven die het ontbijt sponsoren.
Tien keer
Het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd door het Voorlichtingsbureau Brood. Vorig jaar werd het voor de tiende keer gehouden, toen deden zo’n half miljoen kinderen van ongeveer 2500 verschillende basisscholen mee.
Logistieke problemen
Het Nationaal Schoolontbijt laat in een reactie weten dat ,,als foodwatch aandacht vraagt voor overgewicht bij kinderen en kidsmarketing, dan staat Het Nationaal Schoolontbijt aan dezelfde kant''. Verder merkt de organisatie op dat groente en fruit in het pakket zeker een wens voor de toekomst is. ,,In 2008 zat als proef groente en fruit in het pakket, maar dit leverde gezien de houdbaarheid en kwetsbaarheid logistieke en kostentechnische problemen op.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!