Kassa

NAM komt met afbouwvoorstel gaswinning

10-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NAM logo 930x520
De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) komt woensdag met een voorstel om de gasproductie in Groningen af te bouwen. Dat zei Gerald Schotman, de algemeen directeur van de NAM op NPO Radio 1 naar aanleiding van de aardbeving met een kracht van 3,4 in Groningen afgelopen maandag. Hij had het ook nog over andere maatregelen. Een daarvan is volgens Schotman ,,het advies om de clusters rond Loppersum te sluiten".

"Gas blijft nog jarenlang een belangrijke rol spelen"

Over hoeveel de productie in zijn ogen verminderd moet worden, liet hij zich niet uit. Het idee om geheel te stoppen met de gaswinning wees hij van de hand. ,,Ik als directeur van de NAM wil, net als minister Wiebes, ook van het gas af, maar laten we realistisch blijven, gas blijft nog jarenlang een belangrijke rol spelen in de Nederlandse energievoorziening.''

Nam nationale kop van jut

In het interview zei Schotman verder nog dat ,,de NAM wel erg gemakkelijk als nationale kop van jut wordt gebruikt.'' De oproep van twee lokale Groningse journalisten om bier te gooien naar het NAM-gebouw keurde hij af. ,,Geen goed idee om op te roepen tot dit soort zinloze, vandalistische dingen. Belangrijk is om de Groningers rust te geven,'' aldus Schotman.
Schotman zei nogmaals dat de NAM wil dat er in april een nieuw onafhankelijk schadeprotocol komt. ,,Iets waar alle partijen belang bij hebben'', zei hij. ANP

Meer over:

gaswinning, nam
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

heideveld
heideveld10 jan. 2018 - 16:21

Huichelaars bij de NAM!  Kom eerst en supersnel met geld over de brug voor schadevergoedingen. Daar is de bevolking nu eerst vooral mee gediend en dat weet de NAM ook dondersgoed. Stop eindelijk eens met het aan het lijntje houden van zoveel mensen! 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!