Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Naheffing fiscus voor 5 tot 6 miljoen mensen

31 okt 2014
  •  
leestijd 1 minuten
geld_2_50.jpg
De naheffing van de Belastingdienst voor 5 tot 6 miljoen mensen zal uitkomen op een bedrag van gemiddeld 150 euro. Staatssecretaris Eric Wiebes van Financiën zei dat vrijdag.
Van enkele tientjes tot 700 euro
De naheffing, vaak in de vorm van een lagere teruggave, komt uit op enkele tientjes en kan oplopen tot zo'n 300 euro. Voor een enkeling, die een hogere bonus heeft dan een vast salaris, kan de heffing oplopen tot 700 euro. De heffing geldt voor mensen die vakantiegeld krijgen, een bonus of een eindejaarsuitkering en voor inkomens vanaf 20.000 euro.
'Heel vervelend'
Wiebes noemde de heffing vrijdag na de wekelijkse ministerraad ,,heel vervelend'', maar volgens hem is ze niet het gevolg van fouten bij de Belastingdienst. De heffing is begin dit jaar - zonder details - al aan de Tweede Kamer gemeld en sinds Prinsjesdag vorige maand is de fiscus een publiciteitscampagne begonnen om mensen voor te bereiden. Ook op de site van de fiscus en op sociale media zal er aandacht voor worden gevraagd. In brieven die de belastingdienst in januari of februari verstuurt zal er ook op worden ingegaan.
1 maart hoogte heffing bekend
Hoe hoog de heffing precies is, ontdekken mensen als ze op 1 maart volgend jaar hun Vooraf Ingevulde Aangifte (VIA) bekijken. Ze hebben daarna volgens Wiebes ,,geruime tijd'' om het geld te betalen en voor wie dat niet kan, zijn er de normale betalingsregelingen van de fiscus.
De Tweede Kamer debatteert maandag met de VVD-staatssecretaris over de naheffingen. ANP
Nieuw: liken

Klik op het hartje als je dit een interessant onderwerp vindt en wij laten je hier meer van zien.

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!