Kassa

Nachtclubs en discotheken voorlopig nog niet open

01-09-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
feestje discotheek 930 x 520

Voor discotheken en nachtclubs komt vooralsnog geen versoepeling van de coronamaatregelen. Het kabinet had eerder 1 september aangegeven voor een mogelijke heropening van de deuren, maar in verband met het voortdurende besmettingsrisico gaat dat niet door. Dat stelt de belangenvereniging Nachtbelang na een gesprek op het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Jeroen van Broekhoven van Nachtbelang geeft aan dat de branche uiteraard baalt dat het nog niet opengaat. "Het mag helaas nog niet, omdat het er over twee weken weer anders uit kan zien met het aantal besmettingen. Ondanks de teleurstelling zijn we wel heel blij dat we een goed gesprek hebben gehad en een plek aan tafel hebben gekregen. We gaan nu samen met de evenementenbranche bekijken hoe we onder de huidige omstandigheden wel open zouden kunnen. Ook gaan we met het ministerie van Economische Zaken in gesprek over een beter steunpakket."

Noodkreet vanuit de branche

Eerder deze maand stuurde nachtbelang al namens 100 clubs, 4500 bedrijven en circa 75.000 medewerkers een noodkreet naar premier Mark Rutte over het gebrek aan perspectief voor de branche. Rutte gaf onlangs echter aan dat hij niet optimistisch was over een versoepeling voor de discotheken en nachtclubs. Vandaag komt de ministeriële coronacommissie weer bijeen om te overleggen over de corona-ontwikkelingen. Aansluitend geven Rutte en 'coronaminister' Hugo de Jonge een persconferentie. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!