Kassa

Na corona houden duizenden patiënten longklachten

28-05-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
60 keer bekeken
  •  
longen 1127
Duizenden Nederlanders die corona hadden, houden mogelijk blijvend letsel aan hun longen. Zo kan de longinhoud duidelijk minder worden en is de opname van zuurstof in ernstige gevallen veel slechter dan normaal. Dat schrijft het AD.

Het AD schrijft dit naar aanleiding van de waarschuwing van de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (Nvalt) Leon van den Toorn. Volgens hem onderschatten veel patiënten de gevolgen van corona. Hij wijst erop dat het virus en de reactie van het lichaam daarop permanente schade aan de longen kan veroorzaken. "Er ontstaat in ernstige gevallen een soort littekenvorming, dat noemen we longfibrose." Hierdoor krimpen de longen en wordt het longweefsel stugger. Dit zorgt ervoor dat het moeilijker is om voldoende zuurstof binnen te krijgen.

Van den Toorn wil voorkomen dat bij corona eenzelfde fout wordt gemaakt als destijds bij Q-koorts. Door deze infectieziekte, die uitbrak in 2007 en duurde tot 2011, kampen nog altijd honderden mensen met ernstige gezondheidsklachten.

Bron: AD
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!