Kassa

Na 3 jaar duidelijkheid over maagoperaties

23-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ziekenhuis_gang_33.jpg
Het Openbaar Ministerie (OM) maakt dinsdag bekend wat de uitkomst is van het strafrechtelijk onderzoek naar een voormalige maagchirurg van het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Nick R. wordt verdacht van dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel.
17 aangiftes
Er zijn 17 aangiftes tegen de chirurg gedaan; in zes gevallen gaat het om nabestaanden van patiënten die na een maagverkleiningsoperatie zijn overleden en elf mensen die zeggen dat ze ernstig letsel hebben overgehouden.
Nabestaanden op de hoogte
Het OM heeft de nabestaanden en de ex-patiënten inmiddels per brief op de hoogte gebracht van de uitkomst van het onderzoek. Een aantal van hen heeft te horen gekregen dat er in hun geval geen strafrechtelijke vervolging komt. De nabestaanden en ex-patiënten zijn dinsdagochtend op de hoogte gebracht. Volgens persofficier Pieter van Rest zijn de uitkomsten bij hen ,,ingeslagen als een bom''. ,,Ze zijn boos, verdrietig en teleurgesteld. Ze hebben ontzettend veel ellende doorgemaakt. Maar wij moeten het door een strafrechtelijke bril bekijken.'' Het onderzoek naar R. heeft ruim 3 jaar geduurd. Volgens het OM gaat het om ,,een complexe medische zaak''.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!