Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Muziek moet kinderen in ziekenhuis opbeuren

27-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4554384.jpg
Kinderen die in het ziekenhuis liggen, kunnen binnenkort rekenen op een muzikaal hart onder de riem. De Stichting Gitaar begint dit jaar in het ziekenhuis in Blaricum met Muziekids. ,,Eigenlijk zijn we de muzikale variant van de Cliniclows'', zegt initiatiefnemer Robbert de Vos.
De Muziekids geven kinderen die langere tijd in het ziekenhuis liggen, muzikale aandacht. ,,Een dag in een ziekenhuis voelt al snel als een week. Muziek maken of muziek luisteren is dan een geweldige afleiding'', aldus De Vos.
Komende zaterdag is er in het Hilversumse Beeld en Geluid een veilimg om extra geld op te halen voor Muziekids. De gitaristen Adrian Vandenberg en Tim Akkerman hebben al toegezegd Muziekids te helpen. ,,Zij gaan bijvoorbeeld mee naar een ziekenhuis om te spelen of handtekeningen uit te delen'', vertelt De Vos. Na de aftrap in Blaricum moeten ziekenhuizen in heel Nederland volgen.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!