NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Muziek, games en films minder vaak illegaal gedownload

31 jul 2018
  •  
leestijd 1 minuten
downloaden internet 930
Het aantal internetters in Europa dat weleens illegaal muziek, films, series, boeken of games downloadt of streamt is tussen 2014 en 2017 gedaald. Tegelijkertijd zijn de bestedingen aan legale producten in die periode toegenomen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) en onderzoeksbureau Ecorys.

Minste piraten in Nederland

Van de zeven onderzochte Europese landen, Frankrijk, Nederland, Polen, Spanje, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland, vormt laatstgenoemde de negatieve uitzondering. Volgens de onderzoekers nam het aantal Duitse gebruikers van illegale bronnen iets toe. Dat komt vooral door een kleine stijging in het illegaal downloaden van games.
Nederland heeft samen met het VK, het laagste aantal piraten als percentage van de internetbevolking. Toch heeft iets meer dan een op de drie ondervraagde internetters in ons land in het voorgaande jaar wel eens iets gedownload via illegale kanalen. ANP/ UVA

Meer over:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!