Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Multitasken op de iPhone

09-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
iphone-groot.jpg
Het Amerikaanse computerconcern Apple heeft donderdag nieuwe software voor zijn iPhone gepresenteerd. Daardoor is het onder meer mogelijk om meerdere softwareprogramma's tegelijkertijd op de telefoon te laten draaien.
Op het multitasken hebben veel gebruikers lang gewacht. Voorwaarde voor de nieuwe mogelijkheid is wel dat zij beschikken over de nieuwste versie van de iPhone, de 3GS.
De nieuwe software, iPhone OS 4.0, is deze zomer beschikbaar. De platte computer iPad zal er vanaf deze herfst op kunnen draaien.
Apple kondigde ook een advertentieplatform aan voor zijn mobiele producten. Ontwikkelaars kunnen via iAd advertenties opnemen in hun applicaties voor bijvoorbeeld de iPhone of de iPad. Apple houdt 40 procent van de opbrengst. Ook liet het bedrijf weten dat zijn e-readertoepassing voor de iPad, iBooks, de sprong naar de iPhone maakt.
Van de iPhone zijn inmiddels meer dan vijftig miljoen exemplaren verkocht. Bij de iPad, zaterdag geïntroduceerd in de Verenigde Staten, staat de teller inmiddels op 450.000 stuks. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!