Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mug in de stad steekt vaker

25-01-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Mug-930
Mensen in de stad hebben meer kans op een muggenbult dan bewoners van het platteland. Muggen in de stad hebben een voorkeur voor bloed van zoogdieren en gaan bovendien niet in winterslaap. Dat blijkt uit onderzoek van bioloog Arnold van Vliet en insectendeskundige Sander Koenraadt van de Wageningen Universiteit.
Meer dan de helft van de stadsmuggen is volgens de onderzoekers van het molestus-type, de soort die het meest mensen steekt. Deze mug lijkt graag in warme ruimtes in en onder huizen te verblijven. Op het platteland komt vaker een andere muggensoort voor, die een voorkeur heeft voor vogelbloed. De wetenschappers hebben 3500 platgeslagen muggen bestudeerd die vorig jaar werden opgestuurd naar Muggenradar.nl.
Vanaf deze zondag tot en met 15 februari krijgen de onderzoekers graag opnieuw dode muggen opgestuurd. Ze willen ditmaal onderzoeken of muggenactiviteit in Nederland is beïnvloed door de extreem warme maanden november en december, gevolgd door een paar koude weken. Volgens Van Vliet zijn er deze winter veel meldingen van muggenoverlast. ANP

Meer over:

mug, steken, muggenbult
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!