Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'MS Mode vraagt faillissement aan'

11-08-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ms mode 930x520
De bewindvoerders van MS Mode, een van de bedrijven van de bekende winkelondernemer Roland Kahn, hebben faillissement aangevraagd voor de Nederlandse delen van de kledingketen. De winkels blijven vooralsnog gewoon open, liet bewindvoerder Cees de Jong donderdag weten.
Uitstel
Eerder al vroeg de onderneming, die in Nederland 130 filialen telt, uitstel van betaling aan. Bij de verkoper van kleding voor ,,curvy vrouwen'' werken in Nederland 660 mensen. Internationaal telt het bedrijf circa 2300 medewerkers en bijna vierhonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje.
Verdeling van de kosten
De aanvraag van het faillissement heeft een ,,technische achtergrond'', aldus De Jong. De salarissen moeten betaald worden en er is geen geld, nu neemt het UWV dat over. ,,Of de winkels uiteindelijk open blijven of toch sluiten hangt af van de vraag of we tot overeenstemming kunnen komen over de verdeling en de kosten. We zijn nog in overleg met de bank, maar of dat gaat lukken is ernstig de vraag'', zei De Jong.
Op zwart
De website van MS Mode is momenteel al ,,vanwege verbeteringen aan de webshop'' niet bereikbaar. ,,De webshop staat op zwart omdat we de producten momenteel niet meer kunnen vervoeren. Of deze op zwart blijft hangt natuurlijk af van de omstandigheden.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!