Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Movember levert 8 ton op

02-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
snor_movember_03.jpg
De actie Movember waarbij mannen een maand lang hun snor lieten groeien en zich daarvoor lieten sponsoren, heeft in ons land tot nu toe bijna acht ton opgebracht. Maandagochtend, na afloop van de actiemaand november, stond de teller op 796.204 euro.
Geld inzamelen
Tijdens Movember lieten deelnemende mannen, de Mo Bros, een maand lang hun snor groeien om geld in te zamelen voor het onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker. Er doen ruim 22 landen aan mee. Op dit moment staat er wereldwijd bijna 69 miljoen euro op de teller.
Snorren in Nederland
In ons land deden 15.000 mensen mee, onder wie ook veel bekende mannen. Zo lieten Edgar Davids, Rintje Ritsma, Hans van Breukelen, modeontwerper Bas Kosters, PvdA-Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch en rapper Sef hun snor staan. Presentator Humberto Tan gaat maandagavond live in zijn eigen talkshow zijn 'spuuglelijke' snor (zoals hij zelf twitterde) eraf scheren. Hij doet dat samen met Edgar Davids in RTL Late Night.
Aandacht voor ziekte
Het is de vijfde editie van Movember in Nederland. Behalve het inzamelen van geld staat aandacht voor de ziekte centraal.
Half miljoen
Vorig jaar haalden 7500 mannen in Nederland met hun snorren een half miljoen euro op voor onderzoek door het Nederlands Kanker Instituut. Wereldwijd deden er toen ruim een miljoen mannen mee aan Movember. Zij haalden gezamenlijk 95 miljoen euro op.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!