Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Motie voor verbetering in hulpmiddelenzorg aangenomen

06-11-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
70 keer bekeken
  •  
rolstoel invalide 1127

Een motie, die in navolging van de Kassa-actie #RegelHet is ingediend, is gisteren aangenomen. D66-Kamerlid Vera Bergkamp haalde in haar motie punten aan om een einde te maken aan de lange wachttijden voor mensen die afhankelijk zijn van hulpmiddelen.

In de motie wordt opgeroepen om samen met de betrokken partijen ervoor te zorgen dat onder andere aanbevelingen die uit eerdere onderzoeken naar voren zijn gekomen, te realiseren. Daarnaast moet de regering regionale inkoop van hulpmiddelen gaan stimuleren.

Verhuizen

Voorheen kwam het voor dat hulpmiddelen bij de gemeente moesten worden ingeleverd als iemand verhuisde. Vervolgens duurde het in de nieuwe gemeente lang voor er nieuwe hulpmiddelen werden geleverd. Dat gebeurde Joyce Eijk, die erover vertelde in de uitzending van 21 september.

Streefcijfers

Als laatste punt haalt Bergkamp aan dat er een landelijk normkader moet komen. In dat kader moeten de verantwoordelijkheden van de verschillende partijen worden opgenomen en streefcijfers worden gecommuniceerd. De Kamer zal in de zomer van 2020 geïnformeerd worden over de voortgang.

Actieteam

Tot nu toe heeft Kassa's actie #RegelHet heel wat teweeg gebracht. Na de speciale uitzending op 12 oktober werd er een speciaal Actieteam van minister Hugo de Jonge opgericht, reageerden verschillende organisaties en politieke partijen, en startte Joyce Eijk succesvolle een petitie.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!