Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Motie over vervangen gevaarlijke cv-ketels aangenomen

19 feb 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
ketels agpo ferroli
Een motie over het vervangen en aanpassen van gevaarlijke cv-ketels is door de Tweede Kamer aangenomen. De motie werd ingediend door Tweede Kamerleden Daniël Koerhuis (VVD) en Sandra Beckerman (SP) naar aanleiding van het onderzoek van Kassa in 2019. Daaruit bleek dat circa 15.000 cv-ketels van het merk Ferroli levensgevaarlijk kunnen zijn.
De overheid wordt verzocht om corporaties te vragen ketels te vervangen die over de technische levensduur zijn. Ook zouden corporaties de noodzakelijke aanpassingen moet plegen bij andere ketels. De Tweede Kamer wil voor de zomer geïnformeerd worden over de voortgang van het vervangen en aanpassen van de ketels.
Alles over de gevaarlijke cv-ketels van Ferroli lees je terug in dit dossier. De allereerste uitzending over de gevaarlijke cv-ketels kun je hieronder terugkijken.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

graafie
graafie21 feb 2020 - 22:52

Ja, hoe zit het nou eigenlijk? Is er nu al iets bekend? Want heb nog niks van de importeur gehoord. En hoe zit zoiets als mijn woning nu afbrandt? Moet ik dan bij de importeur of mijn verzekering aankloppen? Duurt allemaal te lang en is meer sensatienieuws dan dat er echt wat serieus gemeld of gedaan wordt. Op dit bericht na dan. Maar goed, mijn voormalige corporatiewoning valt met deze motie alsnog buiten de boot. Ze hadden beter een motie in kunnen dienen en aan kunnen nemen dat een importeur een foutief product vervangen moet.

wimvang
wimvang19 feb 2020 - 15:59

Ja, kool monoxide melder is boven ketel geplaatst. Dit houd in: Wanneer het alarm ervan afgaat; ramen en deuren opengooien, hoofdgaskraan in kelder appartementen gebouw dichtdraaien, installateur bellen en naar buiten rennen. Vind U dit normaal. Ben geen atleet en moet 4 trappen naar beneden om bij hoofdgaskraan te komen. Ketel is minimaal 15 jaar oud. M.V.Gr. Wim.   

aad piraat
aad piraat19 feb 2020 - 12:46

Fijn dat er eindelijk iets aan gedaan gaat worden maar blijft triest dat de politiek door eigen onoplettendheid bij de druk van lobbyisten achteraf door aan de bel trekkende slachtoffers en consumenten programma's achteraf moeten worden aangespoord het juiste te doen. En ja waar is de registratie van het aantal particuliere bezitters en hun hun compensatie??? 

peterbee
peterbee19 feb 2020 - 11:50

Alle goedkope troepketels vol plastic en zo dun mogelijk aluminium zijn gevaarlijk, of de installateur ( slecht onderhoud ) of de eigenaar ( geen onderhoud laten plegen ) nou uiteindelijk de “schuld” krijgt.
In dit geval Italiaanse troep, of het nou Ferroli, Alfa Romeo of Fyra heet, allemaal zooi.
Maar ja, woningbouw en particulier hebben graag voor een appel en een ei een nieuwe cv ketel, en als ie na 5 jaar defect of versleten is , dan wordt er moord en brand geschreeuwd.
Koop een solide nederlands merk, bv Nefit.   Zelfs die hebben goedkopere modellen of foutjes, maar in ieder geval wordt er hier de hand in eigen boezem gestoken, en worden er GRATIS aanpassingen aangeboden.


A_O
A_O19 feb 2020 - 11:33

Goed dat er actie ondernomen wordt. Maar wordt er ook iets gedaan voor particuliere eigenaren?