Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mosselbedrijf wil rectificatie NVWA

31-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_mosselen1.jpg
Prins & Dingemanse uit Yerseke wil dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) het bericht rectificeert dat het mosselbedrijf besmette mosselen op de markt heeft gebracht. Dat zei directeur Anton van Oost woensdag.
Volgens hem heeft de NVWA de rectificatie dinsdagavond al toegezegd. Een woordvoerder van de NVWA ontkent dat. De NVWA heeft het mosselbedrijf een dwangsom van 80.000 euro opgelegd omdat het weigert informatie te geven over een partij ziekmakende mosselen. Directeur Van Oost ontkent dat de mosselen afkomstig zijn van Prins & Dingemanse.
Ziek van mosselen
De zaak kwam vorige week aan het licht toen in België ruim 100 bewoners van een verzorgingshuis ziek werden na het eten van mosselen. De partij schelpdieren zou afkomstig zijn uit Ierland. Volgens de NVWA weigert Prins & Dingemanse tot nu toe mee te werken om de mogelijk besmette mosselen uit de handel te halen en consumenten te waarschuwen voor eventuele risico’s.
Gerommeld
Directeur Van Oost; ,,Iemand heeft gerommeld met een partij mosselen. Op een gegeven moment zijn wij in beeld gekomen en nu zitten wij met de gebakken peren. Die mosselen zijn niet van ons. De NVWA moet dat rectificeren''. De warenautoriteit is dat niet van plan. De dwangsom blijft van kracht totdat Prins & Dingemanse openheid van zaken geeft. ,,De gezondheid van de consument staat voorop'', aldus de woordvoerder.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!