Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mosselbedrijf start met terughalen van verdachte mosselen

01-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mosselen.jpg
Het mosselbedrijf Prins & Dingemanse is gestart met het terughalen van mogelijk besmette mosselen. Ook heeft het bedrijf alle relevante gegevens overgedragen aan de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Het gaat hier onder andere om verkoopinformatie van de verhandelde mosselen. Het bedrijf kreeg dinsdag 29 oktober een dwangsom opgelegd van € 80.000 als zij niet aan deze eisen voldoen. De dwangsom komt te vervallen als de gegevens juist en volledig blijken te zijn.
Wettelijke plicht
Het gaat om mosselen die komen uit een mosselgebied in Ierland. De zaak kwam aan het licht nadat in België eind vorige week meer dan 100 mensen ziek werden na het eten van deze mosselen, die besmet bleken te zijn. De levering in België was niet van Prins & Dingemanse. Maar omdat het bedrijf uit Yerseke wel mosselen importeerde uit hetzelfde Ierse mosselgebied, heeft het bedrijf ook de wettelijke plicht een zogenoemde recall uit te voeren van deze mosselen. De NVWA blijft erop toezien dat het bedrijf verder de nodige stappen onderneemt om alle afnemers te informeren en alles in het werk stelt deze mosselen uit de handel te halen.
Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen consumenten en bedrijven contact opnemen met het Klantcontactcentrum van de NVWA via www.nvwa.nl of (0800) 04 88.
Bron: nVWA
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!