Kassa

Mondkapjesadvies volgens burgemeesters niet te handhaven

06-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
mondmasker mondkapje 1127 x

Volgens burgemeesters in het Veiligheidsberaad schept het dringende advies om mondkapjes te dragen onduidelijkheid en hebben ze geen handvatten om dit advies te kunnen handhaven. Daarom willen ze af van een advies. Burgemeester René Verhulst van Ede stelt dat een plicht helderder is.

De burgemeesters van de 25 veiligheidsregio's bespreken met bestuurders of er een mondkapjesplicht moet komen, of er een avondklok ingesteld moet worden en of supermarkten om 22:00 moeten sluiten. Volgens veel burgemeesters koerst het land af op extra maatregelen als het aantal besmettingen niet snel gaat dalen. Plaatsvervangend voorzitter Henri Lenferink en burgemeester van Leiden stelde dat komend weekend op zijn vroegst is te zien of de nieuwe maatregelen, zoals mondkapjes en de vroege horecasluiting, effect hebben. Wanneer er geen duidelijk zichtbare afname is, zullen de burgemeesters volgende week eventuele nieuwe regels bespreken.

Merendeel Nederlanders voor mondkapjesplicht in openbare binnenruimtes

71 procent van de Nederlanders vindt het verplicht dragen van een mondkapje in openbare binnenruimtes een goed idee. Dat blijkt uit onderzoek van DVJ Insights onder duizend mensen in opdracht van RTL Nieuws en Jinek. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!