Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mondkapje in verpleeghuizen 'terug van weggeweest'

04-07-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4582 keer bekeken
  •  
mondkapje openbaar vervoer 1127

Het aantal coronabesmettingen loopt steeds meer op. Hierdoor vragen ook steeds meer verpleeghuizen aan bezoekers en zorgmedewerkers om het dragen van een mondneusmasker, schrijft de Volkskrant.

Het dragen van zo’n masker is niet alleen tegen bescherming van de bewoners, maar ook om het ziekteverzuim onder personeel laag te houden, bevestigt brancheorganisatie Actiz.

Doorwerken na besmetting

Vanwege de personeelskrapte kunnen sommige zorgverleners met een coronabesmetting blijven doorwerken wanneer zij geen of milde klachten hebben. Dit overwegen verpleegorganisaties alleen als noodmaatregel als de continuïteit van de zorg in het geding komt.

Steeds meer coronabesmettingen

Vierhonderd verpleeghuishuislocaties kregen de afgelopen vier weken te maken met coronabesmettingen. "Als het aantal besmettingen stijgt in een regio, dan zie je dat terug in een verpleeghuis", zegt een woordvoerder van Actiz. Hoewel Actiz van steeds meer verpleeg- en ziekenhuizen hoort dat het mondkapje weer terugkomt, is het nog lang niet in alle verpleeghuizen zo.

Minder ziek

Ondanks dat de besmettingen toenemen, worden verpleeghuisbewoners op dit moment minder ziek van corona. Hierdoor zijn de klachten milder. Zorginstellingen hebben geleerd van de eerder golven en hebben daarom draaiboeken met scenario's klaarliggen. 

Meer ziekteverzuim

Toch vrezen verpleeghuizen veel ziekteverzuim vanwege de toename aan besmettingen. De zomerroosters zijn nu al lastig vol te krijgen en met de vakantieperiode is er weinig personeel beschikbaar.

Bron: Volkskrant / ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (8)

Kassa zuigt en is een censuur kanaal
Kassa zuigt en is een censuur kanaal7 jul. 2022 - 12:54

Deze reactie is verwijderd

BeterLife
BeterLife6 jul. 2022 - 13:49

Deze reactie is verwijderd

Wilma-60
Wilma-606 jul. 2022 - 11:07

En wie heeft er toen voor gezorgd , dat de zorg zoveel moest bezuinigen, toen met 15 miljoen mensen. Nu bijna met 18 miljoen mensen in het kleine Nederland, dus niet raar he dat de zorg tekorten heeft !!! Mensen werden massaal ontslagen in de zorg, Ziekenhuizen werden gesloten, zorg in verpleeghuizen eerst 3 mensen op 15 bewoners nu moeten ze het met 1 verzorgster en 1 helpende doen?? Ja gek he???? En dan alles op corona gooien??

endemion
endemion5 jul. 2022 - 13:06

Deze reactie is verwijderd

2 Reacties
thieu
thieu5 jul. 2022 - 13:34

Alleen al de link naar Stichting vaccin vrij maakt dat je jammerlijk faalt. Wetenschap heeft niets te maken met een lobbyclub die fakenieuws verspreidt.

JannyBoe
JannyBoe5 jul. 2022 - 14:50

Ook dit klopt weer van geen kant @endemion en is weer een voorbeeld van fake nieuws. Wat wel klopt of dat de Erasmus universiteit waar deze 'deskundige' werkt ferm afstand heeft genomen van zijn theorieën. En als je als wetenschapper in zee gaat met Forum voor Democratie èn Virus waarheid faal je sowieso. Als wetenschapper hou je afstand van deze organisaties. Er iswetenschappelijk onderzoek gedaan door twee Duitse instituten in samenwerking met wetenschappers uit China en de VS waaruit blijkt dat mondkapjes wel degelijk werken.

4 jul. 2022 - 22:52

Deze reactie is verwijderd door de redactie.

1 Reactie
JannyBoe
JannyBoe5 jul. 2022 - 5:23

Dat is geen vraag maar een retorisch betoog. Wedervraag: wordt u niet eens krankjorum van uzelf van al dat verspreiden van onwaarheden en fake verhalen?

Grg
Grg4 jul. 2022 - 11:03

Denkt men dat dat advies ook wordt opgevolgd?

2 Reacties
harrybre
harrybre4 jul. 2022 - 12:30

Natuurlijk NIET. Daar zijn die Klompendansers veel en veel te eigenwijs voor. Bovendien, in de KENNISeconomie wordt iedereen geboren met een oneindige kennis op ieder vakgebied, dus weten het beter dan alle medici ter wereld bij elkaar.

endemion
endemion4 jul. 2022 - 22:41

Ik hoop het niet. Hoogste tijd dat men totale sch*jt aan al tie arbitraire schijnmaatregelen krijgt. Het is net zo dom als onder een tafel voor een atoombom schuilen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!