Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

NS wil wifi-tracking in treinen voor zitplaatsen

2 dec 2019
  •  
leestijd 1 minuten
trein NS
De Nederlandse Spoorwegen (NS) wil wifi-tracking gaan gebruiken om de zitplaatszoeker te verbeteren en uit te breiden. Reizigers kunnen op die manier makkelijker een zitplaats vinden via de app. Dat meldt Trouw.
Volgens Udo Oelen, directeur privacy van de NS, moet het besluit nog vallen. Het moet eerst nog getoetst worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens en daarna moet gekeken worden hoe snel het geïmplementeerd kan worden, aldus Oelen.

Sensor

Momenteel gebruikt NS het gewicht van de wagons om duidelijkheid te krijgen waar nog plek is in de trein. In veel gevallen werkt de huidige zitplaatszoeker niet. Oelen geeft aan dat er in de meest moderne trein een sensor in de stoel zou kunnen zitten, zodat je per stoel kunt zien waar er plek is. Maar de trein van de NS beschikken niet over die mogelijkheid.

Privacy

De NS realiseert zich dat het een gevoelig onderwerp is vanwege de privacy. Oelen noemt het van belang om de informatie te onsluiten, zodat de zitplaatskans hoger wordt en mensen zich beter verspreiden over de trein. Hij stipt ook aan dat het voor de veiligheid beter is als massa’s mensen zich over de trein verdelen.
Bron: Trouw/ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!