Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mogelijk toch onderhandelingen loonoffer V&D

16-02-2015
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
V_D_14.jpg
De voorzieningenrechter in Amsterdam heeft vakbonden en V&D 48 uur de tijd te geven om na te gaan of onderhandelingen over een salariskorting toch nog zinvol zijn. De aanleiding was een voorstel waarmee V&D de vakbonden maandag verrasten tijdens de behandeling van hun kort geding tegen het winkelbedrijf over de gewraakte loonmaatregel.
Salariskorting beperkt
V&D stelt een winstdelingsregeling voor, waarmee de gevolgen van de salariskorting van 5,8 procent van de V&D-werknemers zouden kunnen worden beperkt. De vakbonden zeggen zeker in te gaan op een uitnodiging van het bedrijf om hierover te komen praten, maar verwachten er weinig van.
Garantie is er niet
,,Zo'n plan lijkt alleen maar zinvol als er winst wordt gemaakt en die garantie is er niet'', zei CNV-bestuurder Martijn den Heijer na afloop van het kort geding.
Voor woensdag
Als de partijen het niet lukt vóór woensdag eruit te komen, doet de rechter volgende week maandag uitspraak.
Laatste puzzelstukje
V&D zegt dat het voortbestaan van het winkelbedrijf weer in gevaar komt, als de loonkosten van de 5000 V&D-werknemers niet blijvend worden verlaagd. De salariskorting is het laatste puzzelstukje in het reddingsplan.
Aandeelhouder Sun Capital
Het concern bereikte een week geleden een akkoord met vastgoedeigenaren, banken, aandeelhouder Sun Capital en de Belastingdienst. Dat akkoord voorziet onder andere in een 'huuroffer' van de pandeigenaren en een kapitaalinjectie van 60 miljoen euro van Sun. Daarmee werd een dreigend surseance voorkomen.
Akkoord in de prullenbak
Maar volgens V&D komt dit akkoord in de prullenbak terecht als de salariskorting sneuvelt. De partijen waarmee het akkoord werd gesloten, zouden zich dan terug trekken. ANP

Meer over:

diginieuws, v&d
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!