Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mogelijk toch langer gratis ‘roamen’ in EU

09-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
telefoon smartphone bellen 930 520
Europeanen mogen vanaf volgend jaar zomer mogelijk toch onbeperkt zonder extra kosten bellen en internetten in andere EU-landen. De Europese Commissie stelde maandag voor dat telecombedrijven dat voor minstens negentig dagen per jaar moeten toestaan, maar dat voorstel is op last van commissievoorzitter Jean-Claude Juncker ingetrokken. Aan een nieuwe versie wordt gewerkt, blijkt uit een bericht op de commissiewebsite.
De zogenoemde roamingkosten binnen de EU worden op 15 juni 2017 afgeschaft, waardoor voor mobiel bellen en internetten in andere lidstaten geen extra kosten in rekening worden gebracht. Om misbruik te voorkomen had Brussel voorgesteld dat providers dit mogen beperken tot negentig dagen. Daarop kwamen veel negatieve reacties. Zo zouden bijvoorbeeld Erasmus-studenten met het abonnement uit hun thuisland onvoldoende uit de voeten kunnen in het land waar ze studeren. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

gerardvantol
gerardvantol9 sep. 2016 - 14:21

Zo snel als de commissaris die de afschaffing van de veel te dure kosten heeft doorgedrukt haar hielen heeft gelicht en de Europarlementariërs die belang hebben in de telecom industrie proberen dit weer onderuit te halen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!