Kassa

Mogelijk toch hogere compensatie voor ABN Amro-klant die te veel rente betaalde

  •  
05-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5851 keer bekeken
  •  
portemonnee geld bankpas 1127

Stichting Geldbelangen gaat opnieuw proberen om via Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (KIFID) een betere compensatieregeling af te dwingen voor klanten van ABN Amro die te veel rente betaalden over hun doorlopende krediet met variabele rente. 

Het KIFID oordeelde onlangs dat klanten geen recht hebben op een teruggave van hun zogenoemde rente-op-rente. Daarmee wordt bedoeld dat over een kleinere schuld rente zou zijn betaald als de juiste lagere rente in rekening was gebracht. Tekst gaat verder

Hierdoor kunnen klanten van de bank duizenden euro’s mislopen, bleek uit berekeningen. Stichting Geldbelangen gaat nu tegen deze uitspraak in beroep, licht Rob Goedhart toe in deze video.

Goedhart van Stichting Geldbelangen waarschuwt: "Neem nog geen compensatievoorstel aan van ABN Amro voordat de Commissie van Beroep van het KIFID zijn zegje heeft gedaan! Want als je nu voor akkoord tekent dan kun je er later niet meer op terug komen. De consument tekent dan namelijk tegen ‘finale kwijting’". Via Geldbelangen.nl en Kassa kun je op de hoogte blijven, kijk bijvoorbeeld ook deze vorige uitzending over dit onderwerp.

Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Maraboe
Maraboe30 aug. 2022 - 12:24

Termijn om de compensatie te accepteren is bijna voorbij. Wat moet ik doen?

JeroenvB
JeroenvB16 jun. 2022 - 15:22

Hallo Ik krijg compensatie van ABNAMRO maar heb al flex kredieten van de jaren 90 Allemaal verplicht door ABNAMRO moeten stoppen en opnieuw moeten opstarten ivm nieuwere versies (natuurlijk omdat de oudere in mijn voordeel bleken en niet in die van hun) Moet ik nou tekenen en gaan ze dan nog de oudere contracten van 2014 tot 2001 bekijken of moet ik niet tekenen en staat er een hogere vergoeding te wachten? (en als ik deze accordeer krijg ik dan van 2014-2001 nog wel ?)

1 Reactie
Jos55
Jos555 jul. 2022 - 14:26

Hallo Jeroen, Ik zou nu nog niets tekenen, omdat er nog een beroepsprocedure loopt bij het KIFID over de rente-op-rente compensatie. De uitslag hiervan wordt eind juli/begin augustus 2022 verwacht. Dit kan je echt duizenden (!) euro's schelen in jouw voordeel. Als je nu al accoord gaat teken je voor finale kwijting en kun je er niet meer op terugkomen.....

Marcel Jansen
Marcel Jansen6 mrt. 2022 - 13:52

https://youtu.be/RYkRaKYMrfI

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!