Kassa

Mogelijk toch bijtelling voor schone auto's

07-11-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
auto-stuur_27.jpg
Schone auto's met een uitstoot van maximaal 49 gram CO2 per kilometer krijgen waarschijnlijk toch een bijtelling van 7 procent, in plaats van de bijtelling van 0 procent waarvoor ze nu in de plannen van staatssecretaris Frans Weekers staan.
Debat
Dat bleek maandag tijdens het debat over het belastingplan van Weekers. VVD, PVV en CDA wilden de nihilbijtelling optrekken naar 7 procent. Weekers gaat dat niet blokkeren, zo liet hij maandag merken.
Fors minder
De bijtelling van 7 procent is nog altijd fors minder dan de volgende trap van 14 procent, zei Weekers. Auto's gekocht voor 1 januari 2012 houden tot begin 2015 het lage tarief.
Plug-in hybrides
De zogenoemde plug-in hybrides worden getroffen door de verhoging van de bijtelling. Auto's die helemaal geen CO2 uitstoten, zoals elektrische auto's en waterstofauto's, houden wel de 0-bijtelling.
Importeurs
De importeurs van elektrische auto's hadden aangedrongen op een hoger tarief voor de plug-in hybrides. Zij vonden dat elektrische auto's fiscaal meer gestimuleerd zouden moeten worden dan de plug-in hybrides. ANP

Meer over:

auto, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!