Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Mogelijk strengere coronamaatregelen: maximale groepsgrootte van twee

2 nov 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
corona covid19 1127

Het kabinet wil strengere coronamaatregelen, melden bronnen aan RTL Nieuws. Zo willen ze de groepsgrootte bijvoorbeeld verder inperken en musea, bioscopen en theaters tijden sluiten.

Met deze maatregelen worden de huidige maatregelen aangescherpt. De maatregelen zijn op zondagmiddag tijdens een informeel overleg tussen de meest betrokken ministers besproken. Ze worden vandaag verder uitgewerkt, waarna morgen het officiële besluit en een persconferentie volgt.

Sluiting culturele uitstellingen en verdere beperking groepsgrootte

In de huidige plannen zullen theaters, musea, bioscopen en bibliotheken in elk geval voor twee weken dichtgaan. Verder zal het maximum aantal mensen dat op straat mag verder worden verlaagd; van vier naar twee. Waarschijnlijk gaan deze strengere maatregelen vanaf donderdag in.

Daarnaast willen de meest betrokken ministers onderzoeken of regionaal eventueel nog strengere maatregelen kunnen worden genomen. Hierbij wordt zoal gedacht aan regionaal een avondklok invoeren of regionaal een gehele lockdown afkondigen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

harmsen
harmsen2 nov 2020 - 15:53

Het is godgeklaagd! Er moet zo snel mogelijk een vaccin komen! Maar daar hoor je de dames en heren politici nooit over!

rinuszwam
rinuszwam2 nov 2020 - 13:07

Dit had men al in maart jl. moeten invoeren al de tot dusver ingevoerde maatregelen zijn veel te slap!!
Minimaal 6 weken alles dicht , behalve levensmiddelen winkels . Streng maar rechtvaardig optreden met hoge boetes ! dat is de manier om resultaten te boeken !

ingrid.m
ingrid.m2 nov 2020 - 10:52

Het is ook zo'n slim virus hè... Je mag 3 mensen thuis ontvangen maar je mag er maar met 1 een frisse neus halen.

Je mag als gezin van 4 of meer (ook al heb je een gezin van 10 personen) wel 3 mensen thuis uitnodigen. Maar dat gezin van 3 mag dan niet dat gezin van 4 uitnodigen.... 🤣🤣

Snap niet dat mensen dit nog logisch vinden....

Las ook in september bij de opening van een dansschool..... Volgens de corona-maatregelen mag je wel met een vaste danspartner een danscursus volgen oid ook al kom je niet uit hetzelfde huishouden. Maar als je dan aan de bar een drankje wil nemen dan moet je 1,5 m afstand tot diezelfde persoon houden.

En vd zomer was het al zo dat opa wel maar de hoeren mag maar dat oma geen knuffel aan haar kleinkind mag geven....

Tja.......

1 Reactie
rita123.
rita123.2 nov 2020 - 12:51

helemaal mee eens Ingrid!!!! Kunnen we met z'n allen nu eindelijk is een keertje logisch gaan nadenken.....er klopt helemaal niks van die opgelegde maatregelen!

riky_1
riky_12 nov 2020 - 10:14

Geef de mensen die naar een feest gaan maar een hoge boete dan leren ze het misschien af.
Met al die feestjes komen we nooit van de corona af.