Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mogelijk salmonella in bio kip diverse supermarkten

18-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
392 keer bekeken
  •  
kip vlees 1127

Sommige biologische kipproducten van diverse supermarkten bevatten mogelijk de salmonellabacterie, meldt de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA). Het wordt afgeraden de producten te eten. Je kunt het product terugbrengen naar de desbetreffende supermarkt, daar krijg je je geld terug.

Het gaat alleen om de volgende producten:

Jumbo 

  • Biologische kipdijlapjes 220 gram
  • Streepjescode: 2348736000000
  • Ten minste houdbaar tot: 19-02-2022 en 21-02-2022

Bekijk hier de waarschuwing.

Boon, Coop en Poiesz

  • Bio+ kipdijfilet 220 gram
  • Houdbaarheidsdatum 21-02-2022
  • Streepjescode: 8710624301569

Bekijk hier de waarschuwing.

Merk: Huis ter Mee

  • Bio Kip shoarmareepjes 250 gram (merk Huis ter Mee),
    met batchcode B933 M257 42, tenminste houdbaar tot 23-2-22
  • Bio Kip roerbakvlees 250 gram (merk Huis ter Mee),
    batchcode B933 M257 41, tenminste houdbaar tot 23-2-22
  • Bio Kip dij-spiesjes Sate 200 gram (merk Huis ter Mee),
    batchcode B933 M257 44, tenminste houdbaar tot 18-2-22
  • Bio Kip dij-spiesjes Sate 200 gram (merk Huis ter Mee),
    batchcode B933 M257 45, tenminste houdbaar tot 19-2-22
  • Bio Kip dij-spiesjes Sate 200 gram (merk Huis ter Mee),
    batchcode B933 M257 41, ten minste houdbaar tot 22-2-22

Bekijk hier de waarschuwing.

Salmonella

Salmonella kan een gevaar vormen voor zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

Bron: NVWA

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!