Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mogelijk meer vertraging bouwprojecten door uitspraak Raad van State

22-04-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
582 keer bekeken
  •  
nieuwbouw huis 1127

Vereniging Eigen huis (VEH) is bang dat er nieuwe vertragingen gaan ontstaan in de woningbouw vanwege een uitspraak van de Raad van State. De raad maakt het voor iedereen mogelijk om in beroep te gaan tegen bestemmingsplannen en grote bouwprojecten, ook als eerder geen gebruik is gemaakt van de inspraakmogelijkheden.

Voor de uitspraak van de raad moesten burgers of belangengroepen hun bezwaar kenbaar maken tijdens de voorbereidingsprocedure van een bestemmingsplan of bouwproject. Als ze hierbij niet aanwezig waren, was een gang naar de rechter vervolgens zinloos. Nu komt daar verandering in. De raad schafte deze regel namelijk onlangs af, omdat deze in strijd is met Europees recht. Volgens dit recht moet een burger altijd vrije toegang houden tot de rechter.

VEH vindt het belangrijk dat omwonenden goede rechtsbescherming hebben bij bouwprojecten. Daarvoor heeft het een participatiehandvest opgesteld, zodat je op tijd en serieus bij bouwplannen betrokken kunt worden.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!