Kassa

Mogelijk levensgevaarlijke harddrug in 3-literfles Moët Imperial Ice

25-02-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1689 keer bekeken
  •  
champagne moët 1127

In de drieliterflessen van Moët & Chandon Ice Impérial is nu meermaals de harddrug MDMA (ook bekend als xtc) geconstateerd. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt dan ook om heel voorzichtig te zijn als je zo’n fles hebt. Het aanraken of opdrinken is levensgevaarlijk. 

Fabrikant Moët Hennessy heeft de NVWA hierover deze week geïnformeerd. Het is niet bekend hoe de drug in de champagne terecht is gekomen. Ook is niet bekend of er meer van deze flessen in omloop zijn en of het ook in andere flessen van het merk zit. Het is tot nu toe aangetroffen in de flessen met lotcode: LAJ7QAB6780004. Tot nu toe is de drug al in Nederland en Duitsland aangetroffen in de champagne.

Levensgevaarlijk

In Duitsland heeft dit geleid tot zeven ernstige ziektegevallen en één dode. In Nederland zijn er volgens de producent vier mensen ziek van geworden. Een klein slokje binnenkrijgen kan al dodelijk zijn. Ook kan het proeven zonder doorslikken al tot ernstige gezondheidsklachten leiden.

Heb jij de champagne thuis? Proef niets als:

  • De champagne niet bruist
  • De kleur van de champagne roodbruin is, die na verloop van tijd donkerder wordt
  • De champagne een afwijkende geur (anijs) heeft
  • Je het niet vertrouwt

Bel de politie als je het niet vertrouwt

Als je de fles niet vertrouwt is het belangrijk dat je de flessen en glazen onaangeroerd te laten staan. Licht ook direct de politie in. Deze is te bereiken op 0900-8844.

Bel direct 112 als je de vloeistof hebt binnengekregen.

Bron: NVWA

Meer over:

nvwa, drugs, champagne
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!