Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Mogelijk besmettingen door fout gebruik meter

24-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP_glucosemeter_930x520
In een hulpverleningscentrum in Amsterdam zijn mogelijk cliënten besmet doordat een glucosemeter niet goed is gebruikt. Maximaal zestig mensen hebben volgens de GGD een zeer klein risico gelopen op besmetting met hepatitis B, C en hiv. Zij worden geïnformeerd en uitgenodigd voor een consult.
Bloed-bloedcontact
De suikerspiegels zijn gemeten met een apparaat dat is bedoeld voor individueel gebruik, in plaats van voor meerdere mensen. Dat is dit jaar gebeurd tussen 19 januari en 16 maart. De naaldjes zijn wel per patiënt vernieuwd, maar misschien is er bloed op het apparaat zelf achtergebleven. Daardoor is er een kans dat er bloed-bloedcontact is geweest. Toen het werd ontdekt, is er meteen mee gestopt.
Gemeente en GGD
De meter is gebruikt in een centrum waar gemeente en GGD zorg en hulp verlenen aan Amsterdammers met onder meer verslavingsproblematiek. Er is een melding gedaan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (1)

a van wamelen
a van wamelen24 mrt. 2017 - 12:49

Crimineel en dom gedrag van diegenen die dat voorschreven. Horen absoluut niet thuis in de gezondheidszorg

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!