Kassa

Mogelijk andere regels gedwongen verkoop

07-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huizen_geld_16.jpg
Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) gaat kijken of gedwongen verkoop van een huis nog wel vooraf bekend moet worden gemaakt. Als bekend is dat iemand van een huis af moet, drukt dat immers de prijs en blijft de verkoper met een hogere restschuld zitten. Met name Opsteltens eigen partij, de VVD, had de kwestie aangekaart.
Bekendmaken
Kamerlid Foort van Oosten: ,,Op veilingen zie je dat een klein groepje handelaren elkaar de bal toespeelt. Met de bank en de huiseigenaar als verliezers. Je kan echter ook onderhands verkopen. Maar het feit alleen al dat bekend moet worden gemaakt dat een huis gedwongen wordt verkocht, drukt de prijs. Dat zou je dus ook achterwege kunnen laten.”
Breder publiek
Opstelten wil nog voor de zomer met alle partijen om de tafel, zei hij tijdens een debat over executoriale verkoop van onroerende zaken. Er zijn ook plannen die veiling van onroerende zaken via internet voor een breder publiek toegankelijk moeten maken, om zo de opbrengst te verhogen.
In de afgelopen 3 maanden moesten 1272 woningen gedwongen worden verkocht, omdat de eigenaar de hypotheek niet langer kon betalen. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!