Kassa

‘Mogelijk 150 gebouwen met onveilige vloeren’

27-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flatgebouw_1_13.jpg
In Nederland staan mogelijk honderd tot 150 gebouwen met vloeren zoals die in de ingestorte parkeergarage bij Eindhoven Airport zijn gebruikt. Branchevereniging VN Constructeurs komt tot die ruwe schatting na een inventarisatie onder grotere leden en na eigen berekeningen.

Verdachte vloeren

De ‘verdachte' vloeren zijn voornamelijk te vinden in ziekenhuizen, scholen, kantoren en parkeergarages die de afgelopen achttien jaar zijn opgeleverd. Een woordvoerder van de vereniging bevestigt een bericht hierover van RTL Nieuws.
Bij de panden is gewerkt met breedplaten waarover beton is gestort. ,,Het risico lijkt groter als daarbij zelfverdichtend beton is gebruikt bij platen die een glad oppervlak hadden.’’

Geen onmiddellijk gevaar

Nadat deskundigen wegens de instorting in Eindhoven aan de bel hadden getrokken vroeg het ministerie van Binnenlandse Zaken gemeenten te inventariseren of er op hun grondgebied zulke gebouwen staan. ,,Via die weg zal moeten blijken hoeveel gebouwen het uiteindelijk zijn’’, aldus de zegsman van VN Constructeurs. Van onmiddellijk gevaar zou volgens de vereniging geen sprake zijn.
Inmiddels is al een aantal gebouwen als mogelijk onveilig aangemerkt, zoals Gebouw X van hogeschool Windesheim in Zwolle en het Polak-gebouw van de Erasmus Universiteit Rotterdam. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!