Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Moeizame zoektocht naar kopers verdacht vlees

21-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paardenvlees_16.jpg
Het kost de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit NVWA veel moeite om alle afnemers te vinden van vlees dat door slachterij Van Hattem Vlees BV uit Dodewaard in de afgelopen twee jaar is geleverd. Dinsdag bepaalde de autoriteit dat alle kopers van deze producten, waarin mogelijk paardenvlees is verwerkt, zich binnen 24 uur moesten melden, maar vrijdagmorgen was nog steeds niet bekend of dat is ook is gebeurd.
Administratie
,,Het probleem is dat de slachterij de administratie niet op orde heeft. We weten dus niet precies aan wie wat op welk moment is geleverd'', aldus een woordvoerster van de dienst. Het gaat in totaal om 28 ton vlees dat teruggehaald moet worden, voor zover het nog niet opgegeten is. De slachterij zou mogelijk vlees van enkele tientallen paarden en pony's hebben verwerkt in rundvleesproducten. Paardenvlees is veel goedkoper dan rundvlees.
Voedselveiligheid
Het Duitse ministerie van Landbouw maakte donderdag bekend dat ongeveer 19 ton vlees van Van Hattem in Duitsland afgezet zou zijn. De NVWA zoekt vrijdag uit hoeveel vlees precies in Duitsland is aangetroffen. ,,Dit vlees is in elk geval niet geconsumeerd en dat is positief'', aldus de woordvoerster. De NVWA kan de voedselveiligheid van het verdachte vlees niet garanderen.
Het Dodewaardse bedrijf mag sinds dinsdag niet meer slachten totdat de bedrijfsvoering helemaal op orde is. Bij het bedrijf werken 70 mensen. De directie van het bedrijf zegt een faillissement te vrezen door de maatregelen van de NVWA. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!