Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 19 september om 19:20npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Moederbedrijf Google waardevolste bedrijf

2 feb 2016
  •  
leestijd 1 minuten
google_nieuw_05.png
Alphabet, het moederbedrijf van de populaire zoekmachine Google, heeft Apple ingehaald als waardevolste bedrijf ter wereld. Beter dan verwachte prestaties stuwden de beurskoers van de onderneming in de Amerikaanse nabeurshandel naar een nieuwe top.
De aandelen Alphabet koersten in de uren buiten de reguliere handelstijden bijna 5 procent hoger. Daarmee kwam de beurswaarde uit op 549 miljard dollar. Apple had een waarde van 534 miljard dollar.
18% omzetgroei
Alphabet behaalde in het afgelopen kwartaal een flink hogere omzet, dankzij groei bij advertenties en kostenbesparingen. De totale omzet van Alphabet steeg met bijna 18 procent tot 21,3 miljard dollar (ruim 19,5 miljard euro) in vergelijking met een jaar eerder. De nettowinst bedroeg 4,9 miljard dollar. Bij Google, veruit het belangrijkste onderdeel van Alphabet, stegen de inkomsten uit advertenties met bijna 17 procent. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!