Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Moederbedrijf Douwe Egberts profiteert van thuiswerkende koffiedrinker

04-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
133 keer bekeken
  •  
Cafeïne, koffie, bonen
JDE Peet's, het moederbedrijf van Douwe Egberts, Tassimo, L'Or en Pickwick, haalde in het eerste halfjaar van 2019 een recordomzet met koffie voor thuisdrinkers. Dit is te danken aan het thuiswerken van vele mensen door de coronacrisis. De tak die aan horeca en bedrijven levert had het daarentegen een stuk zwaarder. In deze tak treedt sinds juni wel herstel op. Het bedrijf rekent er daarom op voor heel 2020 een omzetgroei te kunnen behalen.

Consumenten die nu koffie voor thuis insloegen kozen ook voor wat meer luxe. Zo werden de duurdere koffiesoorten van het bedrijf, zoals koffie in aluminium cups, duurdere koffiebonen en gemalen koffie, beter verkocht. Op deze koffiesoorten is de winstmarge ook hoger, waardoor het wegvallen van de omzet via horeca en bedrijven deels werd opgevangen.

Consument bestelt koffie vaker online

Ook bestelden mensen hun koffie tijdens de pandemie vaker online. De e-commerce-activiteiten van JDE Peet's groeiden met 63 procent in het eerste halfjaar. Daar investeerde het bedrijf flink in. Om kosten te besparen gaf de onderneming juist minder geld uit aan reclame de afgelopen tijd.

Omzet van JDE Peet's

De totale omzet van JDE Peet's daalde met 2,9 procent tot 3,2 miljard euro. De thuistak groeide echter in Europa, de grootste markt voor het bedrijf, met 3,7 procent. Ook het Amerikaanse Peet's zag de opbrengsten stijgen. Als onderliggende winst zette JDE Peet's een bedrag van 393 miljoen euro in de boeken. Dat was een stijging van 12 procent op jaarbasis. JDE Peet's denkt zijn doel om de schulden per halverwege volgend jaar terug te hebben gedrongen tot maximaal drie keer het bedrijfsresultaat (ebitda) te gaan halen. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!