Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Modeketens stoppen inkoop angorawolproducten

28-11-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
angorakonijn.jpg
De modeketens H&M, WE Fashion en C&A kopen voorlopig geen kledingstukken met angorawol meer in. De aanleiding is een filmpje dat de dierenorganisatie PETA online heeft gezet, waarin te zien is hoe levende angorakonijnen bij een producent in China op brute wijze van hun vacht worden ontdaan.
H&M
Het Zweedse H&M zegt in een verklaring op zijn website de productie van kledingstukken met angorawol te stoppen totdat het zeker weet dat zijn leveranciers werken volgens de richtlijnen van H&M. ,,H&M accepteert niet dat dieren slecht behandeld worden.'' Klanten van H&M kunnen eventueel producten met angorawol terug naar de winkel brengen en krijgen dan hun geld terug.
WE
Ook de Nederlandse modeketen WE wil eerst laten uitzoeken of zijn leveranciers de angorakonijnen goed behandelen, zei een woordvoerster. Die leveranciers zitten onder meer in China. WE bekijkt nog hoe het zal omgaan met klanten die kledingstukken met angorawol terugbrengen.
C&A
C&A laat weten te stoppen met het inkopen van kleding met angorawol totdat er meer duidelijkheid is over ,,deze beschuldigingen''. Het concern zegt in een verklaring op dit moment niet op de hoogte te zijn ,,van eventuele schendingen van de rechten van dieren met betrekking tot angora in producten die zijn gemaakt in opdracht van ons bedrijf''. Het winkelbedrijf zegt overigens maar een beperkt aantal producten met angora te verkopen.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!