Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Mobiele parkeergarage primeur voor Rotterdam

31 mei 2013
  •  
leestijd 1 minuten
parkeerplaats_06.jpg
Met een mobiele parkeergarage haalt Rotterdam een landelijke primeur in huis. De garage van 2,8 miljoen euro komt tijdelijk op de Wilhelminapier (Kop van Zuid) om de parkeercapaciteit tijdens lopende bouwprojecten op peil te houden.
Demonteren
Het gebouw van staal en glasvezelcomposiet krijgt drie verdiepingen en 270 parkeerplaatsen en kan waar nodig worden vergroot of verkleind. De parkeergarage kan ook worden gedemonteerd en elders weer opgebouwd. Wethouder Jeannette Baljeu (verkeer) zegt dat de investering in 5 jaar is terugverdiend. Als Rotterdam de garage niet meer nodig heeft, kan hij worden terugverkocht aan de leverancier, Park4All.
Vraag en aanbod
De parkeergarage komt er niet meteen. Hij is op afroep beschikbaar zodra de vraag naar parkeerplekken op de Wilhelminapier groter wordt dan het aanbod. Baljeu denkt dat dat moment zich voordoet in de tweede helft van dit jaar. Het verplaatsbare gebouw kan er dan in 9 weken staan. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar