Kassa

Mobiele data wordt ook duurder bij Vodafone

22-07-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
vodafone_logo_11.jpg
Ook telecomprovider Vodafone gaat sleutelen aan zijn abonnementen voor mobiel internet. Vanaf 1 augustus gaat de datalimiet die klanten krijgen omlaag. ,,Data wordt duurder'', zei een woordvoerder vrijdag.
Volgens de woordvoerder heeft Vodafone net als KPN te kampen met klanten die minder bellen en sms'en, maar volop mobiel internetten. ,,De investeringen in het netwerk moeten ergens anders vandaan komen'', zo verklaarde hij. De wijzigingen bij Vodafone gaan op 1 augustus in. KPN maakte eerder deze week zijn nieuwe abonnementsvormen bekend, die gaan op 5 september in.
WhatsApp blijft mogelijk gratis
Vodafone laat weten dat in de contracten met kleinere datalimieten het gebruik van de gratis chatdienst WhatsApp mogelijk blijft. En dat klanten MB's kunnen bijkopen bovenop hun bundel.
Vodafone blokkeert nog steeds chatdiensten
Volgens D66-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven heeft Vodafone nog steeds abonnementen waarbij chatdiensten worden geblokkeerd. Dit terwijl het parlement onlangs bepaalde dat in de Telecomwet moet worden opgenomen dat dit straks niet meer mag.
Nieuwe Telecomwet
Verhoeven: ,,Het is nu nog toegestaan, omdat de nieuwe Telecomwet nog niet door de Eerste Kamer is. Maar ik vindt het wel onverstandig dat ze niet alvast anticiperen op de nieuwe regels. Dit is niet goed voor Vodafone en voor de Nederlandse economie.''
Afrekenen per seconde
Bij bellen met de nieuwe abonnementen van Vodafone wordt voortaan afgerekend per seconde in plaats van per minuut. Het abonnement dat volledig gericht was op bellen, ruimt het veld. Er blijft wel een abonnement beschikbaar voor mensen die met hun mobiel alleen willen bellen en sms'en. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!