Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Mobiele aanbieder Simpel wordt het meest aanbevolen

13 aug 2019
  •  
leestijd 1 minuut
Mobiel goed positief duim
Simpel is in de eerste helft van 2019 de meest aanbevolen postpaid-aanbieder van mobiele diensten van Nederland. Dat blijkt uit een analyse van onderzoeksbureau Telecompaper.
Telecompaper komt elk half jaar met een zogeheten 'Word of Mouth'-ranking. De ranking is gebaseerd op de mate waarin postpaid-aanbieders van mobiele diensten worden aanbevolen door klanten. Het is voor Simpel de eerste keer dat ze bovenaan zijn geëindigd. Simyo is van de troon gestoten en staat daardoor op plek 2 gevolgd door KPN.

Kleine verschillen

De scores liggend dicht bij elkaar. Nummers 2 tot en met 9 verschillen maximaal 6 procentpunten. Verder blijkt uit de analyse dat klanten mobiele aanbieders positiever beoordelen. Zo is er een lichte stijging bij Hollandsnieuwe, Tele2 en Vodafone. Youfone eindigt op de laatste plaats, maar is het afgelopen half jaar wel sterk gestegen met 7 procentpunt. Daarentegen is er een lichte daling te zien bij de aanbieders Simyo en Ben.

Prijs-kwaliteitverhouding belangrijkst

Uit het onderzoek blijkt dat de prijs-kwaliteitverhouding het belangrijkst is om een postpaid-aanbieder aan te bevelen. Ook de maandelijkse kosten en de kwaliteit van verbinding en bereik wordt als belangrijk genoemd. Combinatievoordeel met andere diensten, zoals tv, internet en vaste telefonie, wordt door 18 procent genoemd als reden om een aanbieder aan te bevelen.

Postpaid

Bij postpaid-abonnementen betalen consumenten achteraf. Het gaat dan voornamelijk om sms-, bel- of internetbundels. Het is de tegenhanger van prepaid, waar consumenten vooraf voor moeten betalen.
Bron: Telecompaper

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's