Kassa

Mobiel niet verzekerd doordat verzekerde minderjarig is

28-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fallback image for card
Jannet Wenneker kocht afgelopen maart een Sony Ericsson K800i voor haar 14-jarige dochter Marieke bij Belcompany. Omdat het een nieuw toestel was, adviseerde de verkoper ook een verzekering af te sluiten. Zo gezegd, zo gedaan.
Trouw werd elke maand de verzekeringspremie betaald. In de zomer laat Marieke het toestel vallen: kapot! Geen enkel probleem dacht moeder Jannet, we zijn tenslotte verzekerd.
Maar helaas: ze krijgen niets uitgekeerd. Want wat blijkt: omdat Marieke minderjarig is, is de verzekering nooit afgesloten. En dat terwijl er wel trouw de premie werd afgeschreven.
Paul Vreeburg, directeur van Belcompany is in de studio en steekt de hand in eigen boezem: “We hadden nooit de verzekering mogen goedkeuren, het is algemeen bekend dat kinderen onder de 16 jaar geen verzekering kunnen afsluiten. We zijn het niet eens met dit uitsluitsel, want wij vinden dat juist deze groep jongeren erg gebaat zullen zijn bij een verzekering. Maar dat is iets waar ik het nog uitgebreid met onze verzekeringsmaatschappijen over wil hebben.”
Jannet en Marieke krijgen het geld van de betaalde premies terug en voor al het ongemak krijgt Marieke uit handen van Paul Vreeburg een gloednieuwe Sony Ericsson C902.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!