Kassa

MKB: WW'ers te groot risico voor werkgever

  •  
11-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
werk_overeenkomst_handen_handdruk_05.jpg
Werkgevers durven vaak geen werklozen aan te nemen, omdat niet duidelijk is of mensen met een uitkering problemen hebben die hen belemmeren aan het werk te kunnen. Volgens ondernemersorganisatie MKB-Nederland zou er daarom een landelijk digitaal bestand moeten komen waarin deze informatie inzichtelijk wordt gemaakt.
De organisatie constateert dat ondernemers geen goed zicht hebben op het regionale arbeidsaanbod. Zij weten niet wat de mogelijkheden en beperkingen zijn van degenen die vanuit bijstand of WW een baan zoeken, en wat het betekent om hen in dienst te nemen. Geschikte werkzoekenden hebben hierdoor moeite met het vinden van een baan.
Een recent voorbeeld waarbij de bemiddeling op de arbeidsmarkt beter had gekund, is het initiatief van de Gemeente Rotterdam om werklozen aan het werk te zetten in de tuinbouwkassen van het Westland. ,,Van de duizenden mensen die zich aangemeld hadden zijn er uiteindelijk maar weinig echt aan het werk gegaan. Veel haakten af om redenen die wij niet kennen,” aldus Rob Slagmolen van MKB-Nederland.
ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!