Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Misverstanden bij deel nog niet-gevaccineerden over coronaprik

11-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
112 keer bekeken
  •  
vaccinatie prik corona 1127

Sommige mensen die niet zijn gevaccineerd tegen corona wachten nog op een uitnodiging. Zij weten niet dat die sinds juni niet meer nodig is om een prik te halen. Van de niet-gevaccineerden denkt 7 procent dat een prik krijgen geld kosten, maar de vaccinatie is gratis.

Dat de kennis over vaccinatie soms tekortschiet, blijkt uit het Lifelines Corona-onderzoek. Dit is doorlopende studie onder Noord-Nederlanders en heeft plaats onder ruim 23.000 mensen. Onder andere het Universitair Medisch Centrum Groningen en de Groningse universiteit zijn er aan het begin van de pandemie mee begonnen.

'Flinke groep nog in te enten met goede informatie'

Van de deelnemers aan het Lifelines Corona-onderzoek is 94 procent gevaccineerd. Een op de zes mensen die niet gevaccineerd zijn, wacht (ten onrechte) nog op een uitnodiging voor de coronaprik.

Met goede informatie ligt er voor de overheid een kans om nog een flinke groep mensen in te enten, zeggen de onderzoekers, want zowel degenen die nog op een uitnodiging wachten als degenen die dachten dat het geld kost willen wel ingeënt worden. ANP

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!