Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Misstanden in distributiecentra supers'

24-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
supermarkt_keuze_05.jpg
Werknemers in de distributiecentra van Albert Heijn en Jumbo worden structureel onder druk gezet en geïntimideerd, meldt EenVandaag dinsdag op basis van eigen onderzoek. Het tv-programma voerde afgelopen maanden gesprekken met anonieme medewerkers en zegt daarbij diverse misstanden op het spoor te zijn gekomen.
'Ongelukken vinden geregeld plaats'
In de centra zouden de arboregels en veiligheidsvoorschriften worden overtreden en zieke werknemers zouden worden opgejaagd zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Volgens EenVandaag leidt de hoge werkdruk tot stress en conflicten op de werkvloer en er zouden geregeld ongelukken plaatsvinden. Het gaat dan bijvoorbeeld om aanrijdingen met heftrucks.
Veiligheid heeft hoge prioriteit
Albert Heijn en Jumbo hebben het tv-programma in een reactie laten weten zich niet in het geschetste beeld te herkennen. De supermarkten geven wel toe dat er helaas wel eens wat mis gaat. Ze zeggen klachten van medewerkers zeer serieus te nemen. Veiligheid krijgt bij beide naar eigen zeggen hoge prioriteit.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!