Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Missie Samsom: huizen van het aardgas

23-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Gasfornuis gas aardgas 930x520
Diederik Samsom heeft van het kabinet de opdracht gekregen er mede voor te zorgen om in 2030 twee miljoen Nederlandse huizen van het aardgasnet af te halen. Dat zegt hij in een interview met dagblad Trouw.

Aardgas geen toekomst

De voormalig PvdA-leider gaat aan de slag als groene adviseur en commissaris bij het staatsenergiebedrijf EBN en daarnaast als onderhandelaar voor het Nederlandse klimaatakkoord. Samsom werd vorige maand door VVD-minister Eric Wiebes (economische zaken en klimaat) gevraagd als onderhandelaar.
,,Nederland moet overstappen op andere energie. Dat in de vorm van opgepompte warmte uit de aardbodem, op groene stroom. ,,Iedereen weet dat aardgas, een bron van CO2-uitstoot wegens klimaatverandering geen toekomst heeft'', zegt Samsom.
De negatieve gevolgen door de Groningse aardbevingen geven volgens Samsom ,,extra urgentie'' bij het afscheid nemen van aardgas. ANP

Meer over:

samsom, aardgas
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (5)

Soa Snow
Soa Snow28 mrt. 2018 - 13:25

w

lds2012
lds201223 mrt. 2018 - 14:36

Dat gaat het niet worden denk ik. 2 maanden geleden had ik een expert op het gebied van warmtepomp systemen (die hij natuurlijk graag verkoopt), maar zijn antwoord was kort en duidelijk. Een systeem voor mijn huis kost ca. 20.000 euro. Terug verdientijd is 25 jaar, maar..... nu komt het, levensduur installatie is 20 jaar. Dus tel uit je winst.

Anonymous
Anonymous23 mrt. 2018 - 13:45

Wie gaat dat betalen? De overheid? Ik vermoed dat het geregeld wordt voor mensen die in een huurwoning wonen. Nieuwe woningen huur of koop daar wordt rekening mee gehouden dat de verwarming etc. niet meer op gas komt. Maar wat voor alle mensen die met veel moeite een woning gekocht hebben. Moeten die dat dan maar zelf ophoesten. Je zal heus niet voor € 1000 klaar zijn. Hoe worden de elektriciteitscentrales gestookt vraag ik me af. Op kolen soms? 

harryromijn
harryromijn23 mrt. 2018 - 13:29

Heet water uit grote diepte oppompen en daarmee onze huizen verwarmen. Klinkt mooi, doch... krijgen we hier over enkele decennia niet dezelfde narigheid als nu met het Groningse gas ?Zonnepanelen en windenergie: prachtig, doch wat op een windloze donkere Decemberdag ? Moeten daarvoor al die centrales stand-bye staan ? Dat gaat dus een Godsvermogen kosten.Dat we NIET de koolstof, honderdmiljoenen jaren geleden opgeslagen weer de atmosfeer in moeten pompen, begint gelukkig door te dringen. Helaas, ik ben bang, dat we toch naar die Thorium-Zout atoomcentrales zullen moeten. Dus.. NU onderzoek starten en hopelijk over 20-40- jaar resultaat. Ondertussen: als een haas overgaan naar alternatieven.

Anonymous
Anonymous23 mrt. 2018 - 10:26

Wat een grandioze timing van Diederik Samson om dit bekend te maken 1 week voor 1 April.  Iets te opvallend om dit deze week bekend te maken.Dit is DE manier om iets voor elkaar te krijgen zonder protesten, De mensen laten denken dat het een grap is. Grandioos bedacht dit tijdstip.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!